Overzicht thema “Eigen woning” – Kempen

Sociale huisvestingmaatschappijen

Een sociale huisvestingsmaatschappij is bedoeld voor een alleenstaande of gezinnen met een bescheiden inkomen.

Er zijn verschillende sociale huisvestingsmaatschappijen actief in de Kempen:

Sociaal verhuurkantoor

Het sociaal verhuurkantoor huurt woningen en verhuurt deze aan mensen die op een wachtlijst staan. De wachtlijst is gebaseerd op een puntenscore op basis van woonnood, inkomen, anciënniteit en de regio.

Huuradvies

Sinds januari 2014 geeft Huurdersbond Antwerpen vzw Steunpunt Turnhout (huur)advies in Turnhout, Geel en Mol. Contact: hhh@skynet.be

Huisraad
  • Voor tweedehands huisraad kan je terecht in één van de kringwinkels. Je vindt hier zowat alles wat je nodig hebt: meubilair, elektro, servies, kookpotten,… . Vaak zijn deze artikelen in heel goede staat of zelfs zo goed als nieuw.
  • De verschillende welzijnsschakels zette zich samen met een groep vrijwilligers in alle discretie in voor mensen in kansarmoede. Ze doen onder andere huisbezoeken en proberen een vertrouwensband op te bouwen zodat ze de situatie van een gezin goed kunnen inschatten. Ze zorgen ervoor dat de gezinnen over de levensnoodzakelijke middelen beschikken zoals een tafel, bed, kasten, koelkast, enzoverder. Contacteer hiervoor één van de Welzijnsschakels of Verenigingen tegen armoede en sociale uitsluiting.

 

 

Avatar

vzw ArmenTeKort

ArmenTeKort is een armoedebestrijdingsproject dat opgeleide vrijwilligers koppelt aan een persoon in kansarmoede voor een tweejarig traject dat gericht is op eigenwaarde- en sociale netwerkversterking.

More Posts


Avatar

Laat een antwoord achter

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>