Overzicht thema “Eigen woning” – Zuiderkempen

Sociale huisvestingmaatschappijen
  • Geelse huisvesting

Geelse Huisvesting heeft een aanbod van betaalbare huur woongelegenheden in een leefbare woonomgeving. Je kan bij hen terecht voor een betaalbare woning. Om te kunnen aanmelden, moet je inkomen onder een bepaalde grens vallen.  Daarnaast heeft de Geelse Huisvesting als voorwaarde dat je voldoende Nederlands kan spreken.

  • Sociaal verhuurkantoor

Het sociaal verhuurkantoor huurt woningen en verhuurt deze aan mensen die op een wachtlijst staan. De wachtlijst is gebaseerd op een puntenscore op basis van woonnood, inkomen, anciënniteit en de regio.

  • Sociaal huisvestingmaatschappij de Heibloem

De Heibloem heeft een aanbod van woongelegenheden te huur in Olen. De huur die je betaalt is afhankelijk van je inkomen. Je moet je inschrijven in het register van kandidaat-huurders en aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Huuradvies

Sinds januari 2014 geeft Huurdersbond Antwerpen vzw Steunpunt Turnhout elke twee weken juridisch (huur)advies in het Sociaal Huis van Geel, J.B. Stessensstraat 69 en dit op dinsdagnamiddag van 13.30u tot 15u. Vanaf januari 2015 staat de zitdag elke tweede en vierde dinsdagnamiddag (van 13.30u tot 15u) van de maand gepland. Contact: hhh@skynet.be

Huisraad
  • Voor tweedehands huisraad kan je steeds terecht in de kringwinkel van Geel, Kasterlee of Laakdal. Je vindt hier zowal akkes dat je nodig hebt: meubilair, elektro,servies, kookpotten,… . Vaak zijn deze artikelen in heel goede staat of zelfs zo goed als nieuw.
  • MIN is een welzijnschakel die zich met een groep vrijwilligers in alle discretie inzet voor mensen in kansarmoede. Ze doen onder andere huisbezoeken en proberen een vertrouwensband op te bouwen zodat ze de situatie van een gezin goed kunnen inschatten. Min probeert materiaal ervoor te zorgen dat de gezinnen over de levensnoodzakelijke middelen beschikken zoals een tafel, bed, kasten, koelkast, enzoverder. Contact: mingeel@hotmail.com

 

 

vzw ArmenTeKort

ArmenTeKort is een armoedebestrijdingsproject dat opgeleide vrijwilligers koppelt aan een persoon in kansarmoede voor een tweejarig traject dat gericht is op eigenwaarde- en sociale netwerkversterking.

More Posts


Laat een antwoord achter

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>