Overzicht thema “Eten” – Kempen

Voedselbedeling

MIN in Mol en Geel: Mensen met een vrijetijdspas kunnen wekelijks een aantal broden krijgen via MIN. Het aantal broden dat je krijgt is afhankelijk van de grootte van je gezin. Soms worden er ook extra’s bedeeld.

Voedselpakket OCMW

Als je een laag inkomen hebt en daardoor niet aan de basisbehoeften van je gezin kan voldoen, kan je een voedselpakket bij het OCMW vragen. De inhoud van het pakket is afhankelijk van het aanbod op dat moment.

Informeer je bij de gemeente.

Sociaal restaurant
  • Geel:

Woensdag- en zaterdagmiddag vindt er in den Echo een sociaal restaurant plaats: Voor 3 euro kan je er een warme maaltijd nuttigen, houders van een vrije tijdspas moeten 2 euro betalen. Voor kinderen onder de 12 jaar gaat er in beide gevallen een euro af. De menu kan terug gevonden worden op de facebookpagina van den Echo.

Dienstencentrum Luysterbos: Elke weekdag kan je om 12 u in dienstencentrum Luysterbos eten. Je krijgt soep, hoofdgerecht en dessert voor 8 euro (6,5 euro voor houders van een vrijetijdspas).

  • Turnhout

Eethuis WEB

In ’t ANtWOORD kunnen mensen voor een kleine prijs een middagmaal nuttigen. Voor meer informatie: www.tantwoord.be

  • Olen:

In Komie Geire kan je eten aan een sociaal tarief van 5 euro. Indien je niet onder het sociaal tarief valt betaal je tussen de 7,5 en 9 euro voor een driegangenmenu.

  • Kasterlee:

Harten Drie houdt in de verschillende deelgemeenten sociaal restaurant. Op maandag is dit in Lichtaart (De Witte Bergen, Diestseweg 1), op dinsdag in Tielen (’t margrietje, Kerkstraat 3) en op donderdag in Kasterlee (de Aquamarijn, Binnenpad 4)

Informeer je bij de gemeente of er een sociaal restaurant is.

 

Avatar

vzw ArmenTeKort

ArmenTeKort is een armoedebestrijdingsproject dat opgeleide vrijwilligers koppelt aan een persoon in kansarmoede voor een tweejarig traject dat gericht is op eigenwaarde- en sociale netwerkversterking.

More Posts


Avatar

Laat een antwoord achter

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>