Overzicht thema “Eten” – Zuiderkempen

Broodbedeling

MIN: Mensen met een vrijetijdspas kunnen wekelijks een aantal broden krijgen via MIN. Deze broodbedeling vindt woensdag plaats in den Echo van 17 uur tot 18 uur. Het aantal broden dat je krijgt is afhankelijk van de grootte van je gezin. Soms worden er ook extra’s bedeeld.

Sociaal restaurant
  • Geel:

Woensdag- en zaterdagmiddag vindt er in den Echo een sociaal restaurant plaats: Voor 3 euro kan je er een warme maaltijd nuttigen, houders van een vrije tijdspas moeten 2 euro betalen. Voor kinderen onder de 12 jaar gaat er in beide gevallen een euro af. De menu kan terug gevonden worden op de facebookpagina van den Echo.

Dienstencentrum Luysterbos: Elke weekdag kan je om 12 u in dienstencentrum Luysterbos eten. Je krijgt soep, hoofdgerecht en dessert voor 8 euro (6,5 euro voor houders van een vrijetijdspas).

  • Olen:

In Komie Geire kan je eten aan een sociaal tarief van 5 euro. Indien je niet onder het sociaal tarief valt betaal je tussen de 7,5 en 9 euro voor een driegangenmenu.

  • Kasterlee:

Harten Drie houdt in de verschillende deelgemeenten sociaal restaurant. Op maandag is dit in Lichtaart (De Witte Bergen, Diestseweg 1), op dinsdag in Tielen (’t margrietje, Kerkstraat 3) en op donderdag in Kasterlee (de Aquamarijn, Binnenpad 4)

Voedselpakket OCMW

Als u een laag inkomen heeft en daardoor niet aan de basisbehoeften van uw gezin kan voldoen, kan u een voedselpakket bij het OCMW vragen. De inhoud van het pakket is afhankelijk van het aanbod op dat moment.

Voedselbedeling

De Toevlucht houdt steeds op de 3de zaterdag van de maand een voedselbedeling in Geel voor mensen die het nodig hebben. Je kan op het moment zelf een pasje aanvragen of via het ocmw. Voor je inschrijving moet je aantonen hoeveel inkomen je hebt. Je kan hier ook gratis kledij krijgen.

 

vzw ArmenTeKort

ArmenTeKort is een armoedebestrijdingsproject dat opgeleide vrijwilligers koppelt aan een persoon in kansarmoede voor een tweejarig traject dat gericht is op eigenwaarde- en sociale netwerkversterking.

More Posts


Laat een antwoord achter

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>