Overzicht thema “Eten”

Buurtrestaurants

Buurtrestaurants schotelen je een lekkere maaltijd voor tegen een betaalbare prijs. Daarnaast zijn ze een ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt. Een buurtrestaurant is er niet alleen voor OCMW-klanten. Iedereen kan er terecht voor een gezonde en goedkope warme maaltijd. OCMW-klanten met een leefloon eten er voordeliger. Met een OCMW-pasje eet je er aan 3 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 1 euro. 60-plussers eten aan 6,20 euro. Het ‘normale tarief’ bedraagt 8 euro.

Goedkope maaltijd
 • Inloopcentrum De Steenhouwer (CAW Antwerpen): Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9u tot 14u
 • Bistro P: Een hoofdgerecht (ook vegetarisch) kost 3 euro. Soep of dessert kost 1 euro. Van maandag tot donderdag van 12u30 tot 13u30
 • Poverello: Maaltijden elke werkdag tussen 10u en 15u. Maaltijd met dessert voor 1 euro. Op voorhand inschrijven!
 • Volxkeuken ’t Werkhuys: Een warme maaltijd kost 5 euro. Op vrijdagavond vanaf 18u30 tot 22u (vooraf reserveren via telefoon).
 • Het Oude Badhuis. Hier kan je terecht voor een kleine maaltijd: soep, broodje, soms warme maaltijd, enz aan democratische prijzen. Van maandag tot en met zaterdag, van 10u tot 23u.
 • Ontmoetingscentrum Nova. Om de 2 weken kan je hier terecht voor een warme maaltijd aan 5 euro (vooraf inschrijven!). De andere dinsdagen is er croque monsieur voor 1 euro. En vrijdag pannekoeken aan 1 euro. Op dinsdag van 12u30 tot 16u30. Op vrijdag van 13u tot 16u30.
 • Stroboertje Merksem: ontbijt aan 4 euro (9u-11u), volledige verse maaltijd aan 8 euro (11u30 tot 18u), wisselend menu. Maandag gesloten.
 • La Cuisine is een leerwerkrestaurant waar jongeren uit het deeltijds onderwijs horeca werkervaring op doen. Soep en warme maaltijd aan democratische prijs (7.5 euro) van maandag tot zaterdag, van 12u tot 20u.
 • Arm Mobieltje Open Keuken: buurtmaaltijd aan 1.5 euro op donderdag om 15u – samen koken en eten.
Voedselbedeling
 • Daklozenhulp Antwerpen vzw (Dakant). Gratis soep- en voedselbedeling vanaf de 3de zondag van oktober tot de laatste zondag van maart, telkens op zondagavond om 18u, deuren open om 17u
 • Stroboertje MerksemInschrijving voor een voedselpakket kan elke woensdag tussen 10u en 12u in het buurtcentrum op de Bredabaan 531. Afhalen op maandag, woensdag of vrijdag vanaf 15u.
 • Al-Ikram: wekelijkse bedeling bij meer dan 300 gezinnen, maandag van 11u tot 15u. Zondag 14u-16u enkel voor mannen.
 • Wederzijds Kristus-Koning. Deze organisatie tracht armoede en onrecht te bestrijden door o.m. voedselpakketten en tweedehandskledij. Maar de vrijwilligers staan tevens ten dienste voor het geven van informatie omtrent alle mogelijke diensten en hulpverlening, het doorverwijzen naar gespecialiseerde diensten en begeleiden naar werk. Natuurlijk ook voor een luisterend oor en een gesprek.
Goedkoop winkelen

In de sociale kruidenier worden basisproducten zoals voeding, verzorgings- en huishoudproducten aan een verminderde prijs verkocht, vaak ook in kleinere hoeveelheden. Het gaat hierbij steeds om een winkel, gekoppeld aan een ontmoetingsplaats. Mensen kunnen er terecht na doorverwijzing door het OCMW of een andere sociale dienst. Ze moeten hierbij voldoen aan bepaalde criteria, o.m. laag of geen inkomen en schuldenlast, kinderlast, ouderdom, medische problemen, … De coördinatie van sociale kruideniers in Antwerpen gebeurt door Sociaal Winkelpunt vzw.

 • Sociale Kruidenier Kiel – open op maandagnamiddag, dinsdagvoormiddag en donderdagnamiddag
 • Sociale Kruidenier ’t Winkeltje – open op donderdag tussen 14u en 17u30
 • EVA-centrum vzw – solidaire buurtwinkel, open op dinsdag-, donderdag- en vrijdagnamiddag, en de hele dag op woensdag en zaterdag. Na sluiting worden in de ontmoetingsruimte tal van activiteiten georganiseerd, zoals huiswerkbegeleiding voor kinderen, Nederlandse les en conversatie, een vrouwengroep, een solidair restaurant, workshops, …
 • Filet Divers

 

vzw ArmenTeKort

ArmenTeKort is een armoedebestrijdingsproject dat opgeleide vrijwilligers koppelt aan een persoon in kansarmoede voor een tweejarig traject dat gericht is op eigenwaarde- en sociale netwerkversterking.

More Posts


Laat een antwoord achter

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>