Overzicht thema “Schulden” – Kempen

De CentraAlgemeenWelzijn (CAW) weten welke dienst je het best kan helpen met budgetbegeleiding, budgetbeheeer of schuldbemiddeling. Vraag het na bij de CAW onthaaldiensten, inloopcentra of verblijfscentra!

Je kan een afspraak maken bij het Sociaal Huis van jouw gemeente. Surf naar ‘sociaal huis en de naam van de gemeente’.

  • De dienst budgetbeheer helpt je om je inkomsten te beheren. Je rekeningen worden dan betaald en je ontvangt een leefgeld.
  • De dienst schuldbemiddeling helpt je om je schulden af te betalen. Je krijgt daarbij de hulp van een erkend schuldbemiddelaar. Eerst onderzoek je samen je schulden. Er is ook overleg met de schuldeisers. Daarna stelt de dienst een plan op om je schulden af te betalen.
  • De dienst collectieve schuldenregeling helpt iedereen die zijn schulden niet op korte termijn kan afbetalen. Je krijgt dan een erkend schuldbemiddelaar. Die beheert je geld, regelt je betalingen en maakt afspraken over je leefgeld. Het kan ook zijn dat de rechter beslist tot een ‘collectieve schuldenregeling’.
Avatar

vzw ArmenTeKort

ArmenTeKort is een armoedebestrijdingsproject dat opgeleide vrijwilligers koppelt aan een persoon in kansarmoede voor een tweejarig traject dat gericht is op eigenwaarde- en sociale netwerkversterking.

More Posts


Showing 1 comments

Avatar

Laat een antwoord achter

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>